Humus

ja, ik weet het, een beetje buiten categorie maar dit moest toch gedeeld worden.
(en al bij al is eten ook zelf gemaakt, niet?)

Een aantal jaren geleden at ik bij ‘Het dagelijks brood’ een gerecht met huisgemaakte humus. Als je daar een hap van nam, dan evolueerde die smaak langzaam in je mond, zodat je je ogen dicht deed om beter te kunnen proeven, zó lekker!
Sindsdien ben ik op zoek naar het recept voor deze humus. Het staat niet in het kookboek dat ze nadien uitgaven en geen enkel recept dat ik uitprobeerde, kon er tot nu toe aan tippen.
Tot nu toe ….

….want vanavond komt mijn zelfgemaakte humus dicht in de buurt.

hmmmmus

hmmmmus

Om zelf te onthouden hoe hij tot stand kwam en aangezien hij ook heel simpel klaar te maken is, het recept:

Ingrediënten
-1 klein blik kikkererwten, uitgelekt en even afgespoeld
-sap van 1 citroen
-1 teentje knoflook, fijngesnipperd en geperst
-2 eetlepels tahin (sesampasta)
-snuif zout en peper
-scheut olijfolie
-1 theelepel gemalen kummel (komijn)

Werkwijze
Mixen, blenden, pureren die handel! (al naargelang welke werktuigen je in huis hebt om het mee te doen)
Met de olijfolie kan je de smeuïgheid beïnvloeden (alhoewel ik soms het gevoel heb dat kikkererwten die olie zowat doen verdwijnen…).
Et Voilà!

Er is nog steeds wat verfijning nodig maar dat zal voor een volgende keer zijn.
Een smakelijk 2013 gewenst!

4 thoughts on “Humus

  1. Hey Riet, dat recept lijkt zeer erg op het recept dat in het boek ‘Lekker vitaal’* staat. En dat is inderdaad heerlijk!

    *(Lekker vitaal : de geheimen van vitale voeding, van DE KEULENEER, Françoise)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s