Over betere keuzes dankzij…

… een Kleurenanalyse.

Ooit, toen ik nog jong en onbezonnen was, kwam ik iets tegen over kleuren types in een of ander tijdschrift. Over hoe bepaalde kleuren goed bij je huidskleur passen en andere zorgen dat je er ziek uitziet. En dat er gespecialiseerde specialisten bestaan die jouw kleurentype kunnen bepalen.

Je zou kunnen denken, dat zie je toch zo wel, daar heb je geen specialist voor nodig? Misschien geldt dat voor vele anderen maar niet voor mij, getuige de hele hoop kleren en stoffen die nu in principe de deur uit moeten.
Want sinds eergisteren weet ik dat ik een ‘Herfsttype’ ben. Een specialist heeft mij namelijk geanalyseerd tijdens een twee uur durende sessie.
Er waren al wel tekenen in die richting (Henna haar, ooit J, een donkergroene mooie jas, aubergine t-shirt dat complimenten kreeg, nooit een mooi passend wit hemd vinden,…) maar die officiële bevestiging is bijna een opluchting. Hèhè, nu kan ik wegdoen en opruimen met duidelijke criteria en een kleurenstalen-pasje in de hand.

(deze grijze dag doet geen goed aan mijn kleurenpasje J)

Dit kan mijn naaien alleen maar ten goed komen: door stoffen weg te doen krijg ik meer ruimte in de naaikamer en door te naaien met de juiste kleuren minder UFO’s op de stapel.
Heel rigoureus kan ik dat opruimen weliswaar niet doen want het ziet er naar uit dat de dochter een heel ander kleurentype is *grijns*.

Minpuntje: zwart en grijs staan niet meer op mijn lijstje. Misschien dat ik daar toch wel een beetje mee ga vals spelen…

En dan gaan we nu weer een beetje sparen voor een aanvullende Stijlanalyse. Ik blijk na al die jaren nog altijd niet genoeg afstand te kunnen nemen om naar mijn lijf te kijken en echt te zien in plaats van te zien wat ik denk te (willen) zien.

Advertenties

4 thoughts on “Over betere keuzes dankzij…

  1. Oh, dat is wel slim! Mijn moeder heeft dat laten doen en zij is ook een herfst-type. Als ik iets van haar aantrek, kan ik bij wijze van spreken zo naar mijn eigen begrafenis. Stoppen met zwart zou ik ook niet kunnen hoor. Maar vind zwart bijna altijd wel mooi bij mensen….

  2. Pingback: Het past niet meer | me made land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s