Naai-uitdaging voor 2015!

wardrobe-architect-2015

Ik ben al een tijdje aan het vechten met mijn kledingstijl en dientengevolge met mijn kleerkast. ’t is te zeggen, wat daar nog van over is. Ik heb zéér grondig opgeruimd en laten hangen/liggen wat ok is of wat ik nodig heb om van wasbeurt tot wasbeurt aangekleed te blijven. Dus als ik nog eens écht zou opruimen en ook de eigenlijk te oude T-shirten weg zou doen, kom ik in de problemen.
Waar is dat goed voor, hoor ik u denken en meer nog, hoe kan dat nu, voor iemand die beweert graag te naaien? Wel, het naaien lukt niet zo goed. Omdat het 11°C is in mijn naaikamer bijvoorbeeld maar ook omdat ik niet goed weet wat ik eigenlijk voor mezelf moet maken. Dingen die ik tot nu toe gemaakt had, blijken niet zo te passen in mijn levensstijl of bij mijn huidige lijf. Dus terwijl ik teer op mijn (onvrijwillige) minimalistische kleerkast, probeer ik uit te zoeken wat ik nu moet maken voor mezelf. En door zo goed als niets te kopen, hoop ik mezelf zo ver te krijgen dat ik ook echt aan het naaien ga, liefst vóór ik in mijn onderbroek de straat op moet.

Ik ben blijkbaar niet de enige die soms niet goed weet wat te maken want zie daar: er loopt in 2015 een ‘Wardrobe challenge’ op de blog van Colleterie! En in de commentaren herken ik vaak mijn verhaal.

De Wardrobe Architect had ik een aantal maanden geleden al ontdekt en de blog Into mind een paar weken geleden maar zo’n duwtje in de rug van een gemeenschap creatievelingen en een maandelijks ‘opdrachtenpakket’ zijn héél welkom.

Ondertussen heb ik eindelijk de map uitgescheurde mode foto’s gesorteerd en er collages van gemaakt.
Ook heb ik al heel wat afgepind (hier mijn bord Stijl inspiratie) en ontdekte ik de collage website Polyvore, waar ik wil proberen mijn silhouettes te gaan samenstellen. Of misschien moet ik zo’n papieren aankleedt popje maken van mezelf om de ‘scherm’ tijd wat te beperken…Lekker ouderwets tekenen, knippen en plakken 🙂
Ik heb de januari opdracht nog niet 100% afgemaakt maar februari staat in het teken van de kleerkast opruimen en dat moet ik niet meer doen. Nog tijd genoeg om verder te zoeken naar ‘De Ultieme Patronen’ voor mijn memade Garderobe!

Wat leerde ik alvast:
-De woorden die ik op mijn stijl zou moeten plakken zijn: praktisch, eenvoudig, cozy en gevoelig. Niks romantisch, sexy, vrouwelijk, vintage noch uitdagend, elegant, volwassen, stijlvol, modebewust. Met andere woorden, in mijn ogen is mijn ‘core style‘ een beetje saai en gewoontjes.
Misschien kan ik er stoer bijplakken, en kan ik met die combinatie wel een stijl uitvogelen waar ik blij van wordt.
-Ik merkte dat ik niet kon oordelen of ik een blazer graag kort of lang draag omdat ik dat nog nooit heb aangehad. Zo ook met een paar andere silhouetten. Ik ga mij dus eens een dag lang moeten gaan ‘verkleden’ in één of andere winkel om daar achter te komen.
-een van de opdrachten is ook ‘stijliconen’ die je inspireren benoemen. Euhm, die heb ik niet, blijkbaar. Ja, Charlotte Gainsbourg, die vind ik knap of al het acteerwerk van Helen Mirren vind ik knap maar een stijlicoon als Jackie O of Audrey Hepburn?… nee, niet echt.
Of kan een modeontwerper een stijlicoon zijn? Dan weet ik wel iemand: Haider Ackermann!

nov10ackermann_250

Photography by Stephane Feugere

Hoe die man proporties, texturen en kleuren combineert, vind ik bijna adembenemend. Als ik een klein beetje van zijn stijl in de mijne kan mixen, zal ik heel gelukkig zijn ;-).
Haider Ackermann, Ready to Wear, Paris, Fall Winter, 2012,

haider_ackermann_fw2010_01

haider-ackermann-rtw-spring2012-runway-009_085413929833

(Alle foto’s via google afbeeldingen)

Uiteraard moet ik van mezelf ook weer verder werken met wat ik al heb: dus meer stashbusting dit jaar en ook de patronen zullen voornamelijk van Burda zijn.
Als het allemaal wat losloopt, kan ik gelijk alle stoffen/patronen die eigenlijk niet in aanmerking komen opruimen en wegdoen. Allemaal goede voornemens dus…?
….laat ons hopen dat het daar niet bij blijft.

Advertenties

5 thoughts on “Naai-uitdaging voor 2015!

  1. Moeilijk hé! En als je iets maakt, heb je er al heel wat uren werk in gestoken voor je beseft dat je het eigenlijk niet mooi vindt of niet bij je stijl vindt passen! Ik ben er ook nog steeds mijn weg in aan het zoeken, al 2 jaar ondertussen. Het gaat steeds beter,maar af en toe ben ik echt teleurgesteld van het resultaat van mijn werkjes.
    Mijn stijl is wel wat anders dan de jouwe: wel meer romantisch en vintage. Tenzij op een lazy sunday natuurlijk!
    Mooie blogpost!

  2. Ben even naar je pinterest bord gaan kijken en ik vind het niet saai! Ik zou zeggen ‘naturel’, zonder franje en ‘down-to-earth’. Daartegen lijkt mijn board (https://www.pinterest.com/sara_brankaer/wardrobe-architect/) een beetje zweverig en kinderachtig, maar het past wel bij mij! Het viel me wel op dat veel kleren voor kouder weer zijn. Nogal logisch, want met dit vriesweer krijg ik al kippevel als ik naar een foto van blote armen kijk, maar misschien niet ideaal om een zomer-garderobe samen te stellen? Ik heb ondertussen mijn eerste stofjes gekocht en een super-handig werkboekje gemaakt! Daar zal ik binnenkort eens over posten (misschien, als ik niet te druk ben met naaien ;-)). Nog veel plezier met je Wardrobe Architect!

  3. Gelijk ik je ken,zit er toch ook romantiek in je feestkleren, of als je je mooi maakt… En wat vrouwelijks ook: je rokjes , kleren… En dat mag wel he! Want al die vrouwen met alleen maar jeans… Saai toch!

  4. Pingback: Zo, en dan nu: Naaien | me made land

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s