Zo, en dan nu: Naaien

Ik heb wel degelijk genaaid afgelopen maanden. Zodanig zelfs dat ik liever aan het naaien ben, dan dat ik er foto’s van neem en er iets over schrijf hier (hm, dat was nochtans de bedoeling van deze blog, ahum).
Maar na elke vakantie zijn er goede voornemens dus bij deze pik ik de draad terug op!

mijn favoriete silhouet voor komend seizoen! (foto: Phildar fr.)

mijn favoriete silhouet voor komend seizoen! (foto: Phildar fr.)

Het is al even geleden dat ik er iets over schreef, maar ik ben dit jaar bezig met ‘the wardrobe architect’. Als ik al mijn eigen kleren wil naaien, zit er niets anders op dan dat zeer georganiseerd en bedachtzaam te doen en niet de eerste de beste mooie jurk te naaien uit een foute stof. Zo deed ik dat vroeger en ondertussen heb ik zowat alles wat ik ooit al naaide weg gedaan.

Voor de komende herfst/winter maanden heb ik het echt eens heel serieus aangepakt: inspiratie verzameld, silhouetten samen gesteld, gekeken wat ik al in mijn kleerkast heb zitten, patronen uitgezocht en uiteindelijk ook stof gekozen (uit mijn stash, dat spreekt 🙂 ).

20150826_153211

stoffen uit de voorraad die verrassend goed samengaan (op de roze ruitjesflanel na) en waar ik patronen voor dit najaar aan gekoppeld heb

Iets wat ik niet volgens de regeltjes heb gedaan is het samenstellen van een kleurenpalet voor het seizoen. Ik zit namelijk nog altijd met de zelfopgelegde beperking dat ik moet naaien met wat ik heb, en dan zijn de kleuren niet voor het kiezen. Ook de kleren niet helemaal, ik heb echt moeten zoeken naar een match tussen patroon en stof die zo dicht mogelijk in de buurt kwam van mijn gedroomd kledingstuk. (Het is ook niet de bedoeling dat ik nieuwe patronen koop, met een paar jaargangen Burda’s moet ik er wel komen, vind ik)
20150827_161450
Maar ondanks de beperkingen ben ik heel tevreden met het resultaat van al dat denken. Ik weet perfect wat ik moet naaien en waarmee ik ga beginnen. Sterker, de stof van het eerste project: een smalle broek, is al voorgewassen en het patroon is al overgetekend.

20150827_161534
Daarna maak ik een rok, een kleedje en iets tuniek-achtigs. En als het dan nog geen lente is, dan ga ik mijn lijstje verder af en mag ik misschien ook wel eens een nieuw stofje kopen, om mezelf te belonen 😉

Advertenties

3 thoughts on “Zo, en dan nu: Naaien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s